31 Temmuz 2010 Cumartesi

güzellik

Hayatında güzel olduğunu hiç düşünmemiş bir kız gördün mü hiç? Aynaya baktığında güzel demeye içinin elvermediği, hiç iltifat almamış birisi. Kendinden emin olmaktan korkan, küçük adımlarla dünyanın her yerine ayak basmak için yola çıkan bir kız. Tüm yolculuğu boyunca tek dostunun kendisi olduğunu bile bile onunla barışmayan, barışamayan… hep diğerlerinin ne kadar iyi, ne kadar akıllı, ne kadar güzel olduğunu düşünüp yıllarca kendisini kahreder o. En tepesinden baktığı vucüdunda hiçbir hoşluk olduğunu aklının ucundan geçirmez. Tek gördüğü uzun ayakları, hafif tombul bacakları ve geniş omuzlarıyla mutsuzca yürüyen çirkin bir şeydir. Bazen yoldan geçen erkeklerin onu süzdüğünü hisseder. Yanakları kıpkırmızı olur, üstünü çekiştirmeye başlar. Bazen de oturduğu yerden insanları izlerken başka kızları süzen erkekler görür. Bu erkekler ona bakanlardan daha çok gülümsemektedir her zaman. Ve kızlar da memnundur bu durumdan, saçlarını düzeltip sutyenlerini yukarı kaldırırlar.

Kız; bu düzenin böyle işlediğini bilir. İçindekini göstermek için önce dışının güzel, çekici, alımlı olması gerekmektedir. En umutsuz kızların bile çok konuştuğu için evlendiğini bilmektedir. Yani kısacası herkesin bir beğeneni vardır. Ama aynı zamanda da bilir ki; nerde güzel bir kadın varsa, onu çıplak görmekten bıkmış bir erkek vardır her zaman bir yerlerde. İşte o özgüveni ve güzelliğiyle etrafına neşe saçan kadın, bıkmış erkeğinin yanında sadece bir et parçası olduğunu ta içinden hisseder. Çünkü kadınlar hisseder. Onun askısı omzundan düştüğünde sizin içinizden bir şeyler kopmasını hüzünlü bir tebessümle yüzünüze vururlar. Bir zamanlar sizin yerinizde başka bir erkek olduğunu ve ona nasıl da safça inandığını hatırlar. Çünkü kadınlar hatırlar.

İşte o kızın tek istediği, bir kadın olduğunda ona bakanları hüzünlü bir tebessümle karşılamamaktır. Arkasında bıkmış bir erkek bırakmamaktır. Bu nedenle kocaman bir çelişkide geçmektedir hayatı. Güzellik en etkili silahtır belki bir kadın için, doğru; fakat yan etkileri de çok büyüktür bunun. Böyle bir sorumluluğu alamamıştır kız şimdiye kadar. Güzelliğinin bedelini hayatıyla ödemek yerine, çirkin olup ölene dek bıkmayacak erkeği beklemeyi seçmiştir o da. Evet, tüm güzel kadınları güzellikleri öldürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder